Op deze bladzijde vindt u wat nuttige documentatie, naast enkele programma's en hulpmiddelen. Momenteel staat er:

Gids voor het beginnende fotomodel, versie 3.0
Een beknopte handleiding voor wie als model aan de start wil gaan. Al wat er bij komt kijken staat hier bevattelijk en klaar uitgelegd. Je rechten, je plichten, wat je mag verwachten, en heel wat uitleg over de vaktermen in het wereldje van de modelfotografie.
Dit is versie 3.0, aangevuld met 30 bladzijden en 10 foto's

 

Beslis!
Dit is een programma dat via Bayes analyse je helpt bij de aanschaf van fotomateriaal. Welke camera moet ik kiezen? Welk objectief is het best geschikt voor mijn werk? Welk statief of welke flitser zal ik kopen?

Op grond van de keuzemogelijkheden en de waarde die je hecht aan bepaalde criteria, doet de computer een reeks voorstellen. De beste keuze krijgt de waarde 100, de andere liggen evenredig lager. Ook kan je een 'what-if' analyse doen (bv. hoe zou mijn keuze zijn als geld geen rol speelde?)

Download het pakket (Packet.rar) in een map naar keuze, open het met WinRar en klik op setup.exe. De handleiding is het bestand met de naam Beslis.pdf.
Versie 3.0, gepubliceerd op 30 januari 2007

 

Inleiding tot de digitale fotografie
Dit is de uitbreiding van een lessenreeks die ik gaf in het middelbaar onderwijs. De basisbegrippen als diafragma, sluitertijd, scherptediepte en gevoeligheid worden hier op eenvoudige wijze verklaard. Ook wordt er aandacht gegeven aan de technische kant van de foto: scherpte, verzadiging, compositie, perspectief, kleurtemperatuur... In totaal 10 lessen, maar het pakket kan nog worden uitgebreid.

 

 

 

 

 

 

 


Deel IX is in voorbereiding: En wat komt daarna?, verschijnt eind september 2008

 

Kijkalbums
Gewoon een manier om vertrouwd te raken met mijn werk. Nu en dan publiceer ik hier een boekje waarin ik thematisch wat zaken groepeer.

Het eerste deeltje, "Tranen van Duisternis" heeft als thema de gothic wereld. Publicatie: 27 juni 2007.

 

 

Downloaden:


Modelgids

Adobe .pdf formaat

MS Word formaat

 

 

Beslis!

Beslis package

 

 

 

 

 

Digitaal Lichtdrukmaal

Deel I

Deel II

Deel III

Deel IV

Deel V

Deel VI

Deel VII

Deel VIII

 

 

 

 

 

Tranen van Duisternis